Graag willen wij ons ook even voorstellen. Wij zijn John en Paul en wonen in Spijkenisse, dit ligt in de provincie Zuid-Holland. In 2003 besloten we om een kat te nemen en ik (John) wilde toen al graag een raskat, maar Paul wilde dit absoluut niet. Hij wilde een kat uit het asiel, omdat er daar tenslotte ook genoeg zitten te wachten op een nieuw baasje. Wel wilde ik dan graag een lapjeskitten.. De daarop volgende dag ben ik al de asiels in onze omgeving gaan bellen, maar nergens hadden ze een lapjeskitten.. Via het Dierenasiel Rotterdam kreeg ik het nummer van de Stichting Zwerfkatten Rotterdam.

Door de vrijwilligers van deze stichting, worden zwangere zwerfpoezen en verwilderde kittens gevangen en ondergebracht bij gastgezinnen. Wij hebben toen een afspraak gemaakt om eens bij een vrijwilliger te gaan kijken en om een lang verhaal wat korter te maken; een half jaar later hadden we er 5, waarvan de laatste een lapjeskitten.

Maar toch bleef ik denken aan raskat en wist ook al wat voor een. Het moest een Maine-Coon worden. Paul vond dit bij nader inzien toch ook wel een erg mooi ras. We zijn toen viavia terecht gekomen bij een cattery hier in Spijkenisse. Zij hadden op dat moment een nestje en dus kwam ongeveer 2 maanden later onze eerste Maine-Coon bij ons wonen. Een Black tortie tabby blotched - wit poesje met de naam Diva.

In de zomer van 2005 kwam de gedachte om een cattery te beginnen en dus hebben we ons aangemeld bij een vereniging. Nadat een paar keer onze catterynaam was afgewezen, werd de naam Leather and Lace goedgekeurd en dus was de cattery een feit. De cattery is vernoemd naar een album van Stevie Nicks. Ondertussen zijn we overgestapt naar Cats and Tulips, TICA USA en CFF en zijn er ook meerdere Maine Coons bij ons komen wonen.

In de toekomst zullen we af en toe een nestje kittens fokken. Voordat de poezen een nestje mogen krijgen, worden ze eerst volledig getest. Met volledig bedoel ik op: FIV, FELV, PL, HCM, PKD en HD. Door op een verantwoorde manier te fokken, hopen en willen wij het ras zo sterk, gezond en mooi mogelijk houden.

Om ons ras te verbeteren en een hoge inbreeding te voorkomen, hebben we er voor gekozen om veel met foundation en outcross lijnen te werken in onze cattery. Ook hebben we een een diepe devotie voor de Polydactyl Maine Coons en zullen ons best doen om deze mooie eigenschap in stand te houden.

We wensen U veel plezier op onze site en stellen het op prijs als U een berichtje achterlaat in ons gastenboek.